V rámci lektorských aktivit vypisuje TD v letošním školním roce 2012- 2013 soutěž pro nejzajímavější studentský projekt, který by dokázal libovolnou formou představit současné umění jako běžnou součást našeho života.
Vybraný projekt se uskutečnění v prostorách galerie tranzitdisplay v druhé půlce školního roku 2012/13 jako součást stálého programu. Může jít o jednorázovou akci stejně jako o dlouhodobější koncept. Soutěž není nijak limitovaná – výsledkem může být koncept přednášek, debata, výstava, performance nebo využití současných médií. Vítěze vybere na základě předložených prací board tranzitdisplay.

Jak by měl projekt vypadat?
– Vytvořte návrh programu, debaty, přednášky, publikace nebo jiného druhu prezentace, který by si kladl za záměr představit současné výtvarné umění širší veřejnosti, vaši spolužákům nebo profesorům.
– Podstatný je záměr a způsob, jak by k této prezentaci došlo. Nemusíte řešit technické otázky.
– Maximální částka, kterou váš projekt můžeme podpořit, je 10 000 Kč. Uvítáme vaši schopnost doplnit financování projektu z dalších zdrojů.
– Nerozhoduje délka ani podoba projektu, ale jeho schopnost srozumitelně a kvalitně uvést to, co jste schopni ze současného umění představit.
V rámci výzvy nabízí TD možnost skupinám studentů a jejich profesorům využít možnost zdarma navštívit komentované prohlídky probíhajících výstav. Studenti tak mohou získat podrobné informace o současné podobě českého i zahraničního umění přímo v galerijním prostředí. Nabízíme také lektorský program, představující současný český a zahraničí video art z Mediátéky TD za přítomnosti vybraného umělce.

Návrhy svých projektů o maximální rozsahu 1-2 normostrany zasílejte na mail horak@tranzit.org nejpozději do 30.11. 2012. Na stejný email zasílejte případně termíny pro návštěvy lektorského programu TD. Rádi vám poskytneme další informace.