Babi Badalov, výtvarný umělec, básník a aktivista se narodil v Azerbajdžánu, v horské vesnici Lerik, poblíž íránských hranic. Jeho život byl v posledních letech životem nomáda. Dílem z donucení, kdy se přes různé peripetie ocitl ve Francii, kde získal azyl jako politický uprchlík a dílem z touhy žít ve společnosti bez předsudků, kde by mohl být bez obav básníkem.V představení BRUTAL MEMORIES FROM IMMIGRATION JUNGLE SYSTEM in EU, které uskuteční v galerii tranzitdisplay bude mimo jiné mluvit o osobních zkušenostech vykořeněného imigranta, jehož žádost o politický azyl ve Veké Británii skončila brutálním vyhoštěním, o funkci emigračního systému v EU, o svém zaujetí orna-mentalismem, o Andym Darholovi, Depeche demode, turkmenském panku, tureckém filmu, Halluci nation…

Babi Badalov se narodil v roce 1959 ve městě Lerik v Azerbajdžánu, poblíž íránské hranice, a studoval na státní výtvarné škole Azima Azimzadeho. Jeho umění je ovlivněno různými kulturami, s nimiž se setkával, když se pod vlivem bouřlivých událostí musel znovu a znovu stěhovat. Tyto zážitky se odrážejí v jeho vizuální poezii, která často kombinuje perštinu, táleštinu, ruštinu, fársí, angličtinu, francouzštinu a další jazyky. Základem jeho tvorby je východní tradice "Dodagdeymez", forma mluvené poezie recitované básníkem bez dotyku rtů.

Výstavy: Untitled (Local Foreigners)/Bez názvu (Místní cizinci), Garáž, MCA Moskva, 2014; Report on the Construction of a Spaceship Module/Zpráva o konstrukci vesmírného modulu, New Museum, New York, 2014; 1. bienále Soluň, 2007; Manifesta 8, Murcia, 2010; 15. bienále Jakarta, 2013; The Watchmen, The Liars, The Dreamers/Hlídači, lháři, snílci, Le Plateau, Paříž, 2010; My Life Report in Paris/Zpráva o životě v Paříži, Tranzitdisplay, Praha, 2010. Jeho práce jsou zastoupeny ve sbírkách Státního ruského muzea v Petrohradě; v Kunstmuseu Emden; v MHKA – Muzeu moderního umění Antverpy. Žije a pracuje v Paříži.