Zveme na 2. ročník uměleckého sympozia Rooted Everywhere, které se zaměřuje na setkávání a spolupráci studentstva a absolventstva FaVU.

 

Sympozium Rooted Everywhere pořádá Fakulta výtvarných umění VUT ve spolupráci s kolektivem všuderajče, jehož cílem je vytvářet situace setkávání a umělecké spolupráce lidí vycházejících ze stejné vzdělávací instituce a otevírat diskuse na příbuzná témata. První ročník sympozia pod názvem Všude Rajče proběhl v roce 2023 při příležitosti 30. výročí Fakulty výtvarných umění VUT a zahájil další aktivní spolupráci kolektivu a FaVU se zaměřením na alumni fakulty.

 

Kurátorským konceptem aktuálního ročníku sympozia, jehož účastnictvo vzešlo z otevřené výzvy, je prostor pro setkání, navázání spolupráce, diskusi, sdílení a také vytvoření prostředí otevřeného všem, v němž lze prezentovat vlastní i společnou tvorbu.

 

V rámci celého týdne od 16. do 22. 9. proběhne v prostorách Distillery série procesuálních pracovních a uměleckých aktivit jednotlivých autorských skupin a také veřejný doprovodný program v podobě panelových diskusí, workshopů, komentované prohlídky a zahájení nového akademického roku FaVU New Season. Umělecké výstupy účastnictva se budou v průběhu týdne vrstvit a svou finální podobu představí na společné vernisáži v pátek 20. 9. 2024.

  

Středa 18. 9.

18:30 FaVU New Season – večerní program po zahájení akademického roku

18:30–21:00 Artmarket FaVU

21:00 Hudební program: Petr Bursa, hnat, Dj Dropper

 

Čtvrtek 19. 9.

15:00–19:00 Anna Roubalová a Tereza Schrijversová, Caffenol workshop – dílna fotografického tisku z domácích surovin. Rezervace na vsuderajce@favu.vut.cz do 18. 9. 12:00.

 

Pátek 20. 9.

18:00 Vernisáž – Sympozium Rooted Everywhere

 

Sobota 21. 9.

15:00 Komentovaná prohlídka s kolektivem všuderajče (Lucia Bergamaschi, Natália Drevenáková, Magdalena Šimurdová, Hana Magdoňová)

 

Neděle 22. 9.

17:00 Off-space a artist-run projekty v kontextech praxe studentstva FaVU

hosté: Viktória Citráková, Risto Ilič, Šimon Kadlčák

moderátorka: Viktória Pardovičová