Ateliér módní tvorby se po dlouhá léta řadí k nejúspěšnějším ateliérům pražské UMPRUM. O jeho kvalitě vypovídají úspěchy nejen jeho studentek a studentů, ale především absolventů, etablovaných oděvních návrhářů, kteří spoluvytváří obraz kvalitního designu české módní scény. Z nich můžeme uvést například Zuzanu Kubíčkovou, Zdeňku Imreczeovou, Hanu Zárubovou, Moniku Drápalovou, Vandu Janda a mnohé další.

 

Letos bude v Ateliéru módní tvorby pod vedením Mira Saba obhajovat své závěrečné práce rekordních 11 studentek a studentů – šest z bakalářského studia a pět z navazujícího magisterského.

 

Ač závěrečné kolekce stále ještě patří na školní půdu, jasně předávají zprávu o tom, kam bude směřovat budoucí tvorba mladých tvůrců. Představené práce ještě nejsou zatížené vidinou komerčního úspěchu, ale dávají prostor vměstnat veškerou kreativitu do uměleckého konceptu. I díky tomu bývají kolekce koncepčně i výtvarně velmi silné, s uceleným rukopisem každého autora a zároveň s velkou ambicí oslovit svět módy a řadit se k současným zavedeným tvůrcům.

 

Nebývalý počet absolventských kolekcí z jednoho ateliéru je doslova výzvou k oslavě módy a smysluplným důvodem k uspořádání módní přehlídky nazvané AMT 6:5. Tato jedinečná akce, jíž organizují studující ateliéru za podpory UMPRUM, se uskuteční díky memorandem stvrzené spolupráci v reprezentativních prostorách barokního komplexu Národní knihovny ČR, Klementina.

 

Během přehlídky na Révovém nádvoří bude k vidění více než sedmdesát modelů jedenácti autorů. Profesionální realizace celé akce vznikne i díky řadě partnerů, a to od samotné produkce pod taktovkou Lukáše Spilky, organizátora módních přehlídek WE’RE NEXT, sound designu a světelné techniky po důležité detaily jako je kvalitní líčení modelek od Make Up Institute Prague nebo zajištění obutí k některým kolekcím od značky CCC.

 

diplomový ročník: Lenka Hanzáková, Martin Humpolák, Štěpán Mareš, Natálie Szegeny, Natálie Repkovská

bakalářský ročník: Markéta Hájková, Dominik Švarc, Adéla Králíková, Tobias Schubert (Tobias Equipment), Noémi Špontáková a Linda Vondrášková

 

Vstupenky zde.