Prezentace a debata s architektem světového renomé Robertem Konieczným, který je autorem rekonstrukce ostravských jatek. Večer připravil a moderuje Tomáš Čech.

 

Při příležitosti zpřístupnění zrekonstruovaných ostravských jatek, která budou od září 2022 sloužit jako sídlo galerie PLATO, navštíví Ostravu polský architekt a autor této rekonstrukce Robert Konieczny. Výstavy, které budou v dočasně zpřístupněném objektu v průběhu května a června k vidění, a které budou mapovat příběh stavby i jejího tvůrce, doplní svou přednáškou a navazující besedou. V rámci prezentace představí rodák z nedalekých Katovic paralely a odlišnosti ostravského projektu s návrhy, které jeho architektonické studio vytvořilo v průběhu více než 20 let své existence.

 

Nutná rezervace, více informací a rezervační formulář zde. Akce bude probíhat v češtině a polštině a bude simultánně tlumočena.

 

Další akce v rámci Měsíce otevřených dveří v jatkách naleznete zde. Měsíc otevřených dveří v jatkách připravilo statutární město Ostrava ve spolupráci s PLATO a Městským ateliérem prostorového plánování a architektury (MAPPA). PLATO zahájí svou činnost v rekonstruovaných jatkách v září 2022.